Alla inlägg under september 2008

Av Roland - 16 september 2008 20:21


Börserna världen över går spikrakt "bakåt" men i Ryssland går det ännu sämre. Olja och gas vill vi inte ha och priset i ruski rubel sjunker men produkterna flyter. Medvedev och Putin skickar in rubli i systemet och gasledningen genom Europa kommer att fyllas med Röda Arméns soldater då ingen vill ha gas eller olja. Vi har vår kärnkraft den skulle jag aldrig byta mot rysk olja eller gas och beroende av ett land som när som helst tar till vapen när nöden eller maktfullkomligheten kräver!

Vi kommer inom några månader lagom till jul upptäcka att det blev inte bättre men det blev ganska bra, snö och kyla men dålig ekonomi. Fler arbetslösa kommer att undvika utanförskap då snön ska flyttas. Det blir som ett litet CCCP i miniatyr då kläderna delas ut vid AF och den lilla björkkvasten delas ut vid stadshuset. Alla med reflexkläder som Babuscka vid röda torget i Moskva rent men inte framtidsrelaterat.

I morgon skiner inte solen men USA sänker räntan som gör att de banker som överlever får ytterligare timmar på sig för de problem de skapat annars får skattebetalarna pressa in pengarna i röret utan ränta. 

Tack 


Av Roland - 15 september 2008 20:16


Fjärde största låneinstitutionen i USA har sökt om konkursskydd samtidigt bedömer de värdet på andras aktier i olika graderingar. Jag tror inte på dom har aldrig gjort men nu är de ute ur marknaden tills någon kollega tycker synd om dom. Veckan börjar neråt men vädret är grått men det finns ljus i mörkret, lönnens löv bland annat och rönnbären inte att förglömma. Jag läste en artikel om Thomas DiLeva i vår lokal tidning om han är sanningsenlig lever han ett bra liv i sin kaftan tillsammans med sin Kosmos. I morgon går börsen upp igen och livet lever vidare. I nästa vecka åker vi på EKO-semester till Dalälven trettio kilometer från vår hemort upplever den ständigt livliga forsen den gröna omgivningen fiskarna på land och de som inte vill upp på land. Bor vid älven känner nästan vattnet och dess flykt ut mot havet och vårt vackra Rullsand och Biludden i norra Uppland. Hoppas få se någon öring på 15-20 kg och kanske få någon liten fisk själv.

I dag har Robban och Morgan delat på makten i landet med 40 milj% i inflation. Robban har pengarna på utländska konton hemma kör han tryckpressarna för högtryck. Jag väntar han ska försvinna från marknaden eller kanske jorden helst. Vad Morgan tar över det vet han inte men det kan knappast bli sämre? Rober kanske försvinner självmant annars får någon hjälpa till, eller hur? Gud bevara Zimbave utan Robert Mugabe. Mugabe hatar de vita men kan inte utrota fienden framför allt Amerika och Storbritannien. Mugabes apartheid är värre än det tidigare apharteid.

Tack

Av Roland - 14 september 2008 20:17

 Morgan Tvsangerei delar makten med den omänskligt korrupte ledaren från världens mest(kanske) misshandlade land. Misshandeln utförs av den stora lilla ledaren, den person som lyckats lura svenska regeringen under Palme men de är förlåtna. Mugabes lynniga humör och omänskliga leverne och fascism har vuxit till sig och blivit ohållbart. Han flyr antagligen landet om ingen hinner på honom för han förtjänar bara ett öde. Kom ihåg Rumäniens Chauchescu visst kände det i hjärtat när alla ställde upp mot honom och hans fru. Han var så djävla dum så han förstod inte vad han ställt till med? När Mugabe sätter sig i ett flygplan för att fly landet som han våldtagit under många år då hoppas jag att röda lampor lyser och att landningstillsånd ej ges då försvinner Mugabe i rymden och Gud kommer inte ta sig an honom? Vanstyre kommer att försätta detta arma land i fattigdom i många år.

Hoppas du försvinner i morgon ditt land måste få medicin men först måste smittkällan väck.

Tack

Av Roland - 13 september 2008 21:25


När vår förra  försvarsminister avgick då tyckte vi att han hade lite rätt men nu  när vi fick facit efter femdagarskrig i Kaukasus, då upptäckte hela regeringen att man inte leker med ryssen. Stenansiktet Medvedev och lilla godbiten Putin har skrämt upp Reinfeldt och hans regering. Nu ska vi ha regementen inget materiel,  försvaret ska bli oberoende av materiel de får skapa sitt eget bygga och bygga om och låna stridsvagnar från det gamla Östtyskland. Det sägs att vi ska leasa jakt-attack-spaningsplan från Sydafrika då dom inte har råd att använda dom. Problemet är hur vi ska låna något som vi inte fått betalt för. Kanske Releasing säger Anders räkneNisse Borg.JAS, vi är överens. Vi slipper i alla fall äga eländet och kan lämna tilbaka hela flottan av plan när Ingves höjer räntan. I  dag råder undantagstillstånd i Bolivia men president Morales är i Iran för han söker stöd av mullorna det enda som finns kvar om han vill misslyckas. Nästa Hugo C då pengarna är slut. Trupperna är på reträtt från Georgien men de flyttar in i Abchasien och utbrytarrepublikerna för att vårda freden med några hundra observatörer som ska bevaka att dom inte missköter sig. Ha ha.

Världen styrs av människor både dåliga och mindre dåliga men de bra saknas.


Tack

Av Roland - 12 september 2008 23:19


Ekonomin är på väg ner i djupet och Sydamerikas stater  med presidenter i spetsen hatar grannen Amerika och skickar hem deras ambassadörer. Det är inte bra men Hugo C i Venezuela har vare sig utbildning eller kompetens för att driva sitt  land det kan bara sluta i kaos. Bolivia är det ingen som känner hot från de är indianer och i landet finns farliga grupperingar och behovet av att komma ur fattigdom är stort för att komma framåt. Det får de inte från H Chavez, men Hugo C visar att han älskar grannen Bolivia han behöver vänner. Tyvärr kan det betyda att de rika flyr Venezuela då får Hugo känna av Jänkarna och omvärlden då får han slicka såren i framtiden, ytterligare en stat som bara har det svarta guldet som vi måste bli kvitt. Vårt beroende måste bli noll. Diplomati finns inte i Venezuela det är lite av gerilla som leder landet men säg gärna en facklig rörelse de måste visa att omvärlden behövs. För att leva krävs export och import annars kan du Hugo C anlägga murar kring dig som Kina vill.

Tack.

Av Roland - 11 september 2008 21:01


Nu är snart 11 september över och det är lugnt i vårt land. Jordskredet i Kina är en naturlig följd av slarv i det stora landet  inte Al Qaida. Det ska inte hända igen men det gör det med all säkerhet. Vi minns Anna Lindh och hoppas att vi inte glömmer det vansinniga dådet som den unga mannen stod för. Han ville utvisas men jag tror inte hans forna hemland ville ha hem honom han får fylla en plats i våra dyra fängelser. I USA diskuterar man vilka politiker som har varit närvarande i krig och vad dom egentligen gjort eller hur svåra skador dom åstadkommit på sig själva. Alternativet vad dom förorsakat för skador på det anfallna landet ifrågasätts aldrig. Visepresidentkandidaten Palin har inte varit närvarande i någon armé men hon får ägna sig åt familjens jordnära problem med knarkande barn och unga mammor då hon är för abort. Dubbelmoralens land nummer ett. Knarka gärna men göm din öl i påsen på stranden.

Tack

Av Roland - 11 september 2008 11:43

För fem år sedan befann vi oss i Estland och kondolerade Anna Lindh tillsammans med kompisar från Estland. Efter Palme var det här en händelse som inte får hända i Sverige men det kommer att hända igen. World Trade var också 11 september men idag kommer det inte at hända något så skrämmande? Solen skiner det är en glad nyhet och Gävle visar sin bästa sida. Positivismen känns i kroppen.


Tack för en bra förmiddag.


Glöm inte Anna Lindh, Palme eller Word Trade Center men framför allt se framåt.

Av Roland - 10 september 2008 23:07


I vårt land finns energi , fantastiskt jordbruk rent vatten och en fantastisk natur. Skulle vi Sverige ligga på börsen då skulle vi slå många index om vi jämför oss med vår omvärld. Vi klarar vår energi vårt behov av vatten, matförsörjning eller med andra ord att leva om vi inte ställer för höga  krav på det som vi inte behöver. Behov är en tanke som kräver tillväxt och förväntningar, normala förväntningar små behov. Vi har kärnkraft vindkraft , livskraft, vattenkraft vad mer kan man begära?

I morgon går börsen upp igen, hur mycket kanske 1,5 % om inte någon glädjedödare eller vinsthemtagare förstör den goda tanken en bra torsdag.

I dag har Emil och jag varit på Sveriges Järnvägsmuseum och han åt muffins som en gris sa han men jag fick ta upp smulorna för att personalen ska slippa städa efter oss. Han är intelligent grabben jag tror han är en Big Bang för vårt land Sverige. Ta hand om barnen de är vår framtid, glöm inte det!

Tack

Presentation

Omröstning

Sverige är fortfarande bästa landet i vår värld.
 ja
 nej
 annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards