Alla inlägg under september 2008

Av Roland - 9 september 2008 20:45

 Idag har det regnat nästan hela dygnet men det kan jag inte göra mycket åt.  I morgon blir det bättre då dyker lilla Emil upp och vi ska gå ut på stan och kanske besöka vår lekpark i Boulognern. han vill göra barkbåtar och det är roligt tycker vi båda, på seglet sätter han sitt namn om nån skulle hitta hans båt i havet senare då får han kanske en ny kompis.

Putin har fått en ny kompis Medvedev men de sysslar säkert med U-båtar och bestyckade istället för Emils barkbåtar med oskyldiga klisterlappar som segel. Har nån Putins telefon nummer jag skulle vilja ringa till honom och ställa en fråga, varför gick börsen ned med 7.5 % i Moskva idag? Han kanske kan svara genom nån kollega. Pravda ska fram det är en devis som aldrig funnits i Ryssland eller CCCP! Gasledningen genom Östersjöstaterna(havet) är det tyst om varför? Jag har svaret men vågar inte säga det för då skulle vår regering ge svaret och kommentera kanske? När jag är ute med Emil i morgon då ler världen mot mig för han är intelligent och förutseende med en massa humor. Han har också en förmåga att visa var skåpet ska stå 4 år och en meter lång. han är inte stor men vuxen och han är så jordnära.

Tack för att du finns Emil.

Av Roland - 8 september 2008 20:19

Vilken känsla,staten tar över belåningen av stora värden i den amerikanska fastighetsmarknaden. Börsen i Sverige fick glädjehicka men föll tillbaka lite då vinsterna på uppgången måste tas hem för att kunna köpa om till lägre pris. I USA är inte glädjen så stor utan det har varit en moderat uppgång, krisen är inte över för det är skattebetalarna som får betala notan och då blir lågkonjunkturen ännu djupare. I Sverige blir det nergång i morron bitti då ytterligare vinster ska tas hem men kanske börsen stannar på en liten uppgång vid dagens slut?  Nu är vi nära nästa dollargräns som jag satt till 99 dollar/fat hoppas det blir på fredag då kan vi fira med lägre bensinpriser någon gång? Hur som helst så är Medvedev villig att dra sig ur Georgien men inte utbrytarstaterna och det skapar flera jobb inom fredssbranchen, UN och fredsbevarande styrkor. Fredsbranchen bara ökar, de stater som står för uppgången jobbar på med miliära medel och undviker diplomati. Om USA anfaller IRAN så får NATO många nya uppgifter tänk bara språkutbildning för jänkarna har inte så lätt att klara sig med sin amerikanska dialekt när mullorna och extremisterna gör motstånd. Hoppas vi slipper det kriget Bush, avgår i november risken blir mindre han vill säkert slippa ett krig ytterligare på sitt samvete. I vår lilla del av världen Sverige får landstingen bonus av Göran Hägglund om man kan rädda liv det skulle kunna ha varit dödshjälp så det är ändå i rätt riktning. Miljöbilspremien är slut och Andreas Carlgren tyckte om min cykelbonus så räkna med att förslaget går igenom, hoppas han hinner genomföra förändringen innan regeringen försvinner vid nästa val. Tack Andreas du är ute och cyklar.

Gud Välsigna Sverige,

Av Roland - 7 september 2008 18:11


De fattiga ö-grupperna i Karibien får ta emot den ojusta smällen från orkanerna i tur och oordning. Men när de närmar sig USA då får vi se närbilder från orkanens öga. Det är inte orättvist det är omänskligt frågan är hur många gånger de namngivna slår till och varför? Vi frågar oss alltför sällan varför det sker eller hur vi ska undvika att bo i områden där farorna avlöser varandra? En dollar var värd 6 kr för en kort tid sedan nu är den värd 6.65 fantastiskt eller ? Vad är det som förändrats förutom värdet på dollarn och varför? Vi kommer närmare sanningen när vi ser hur konjunkturen den låga slår till mot oss. I morgon går börsen upp då den gick ner i fredags frågan är bara hur mycket, vet ej om det kommer någon intressant(statistik)innan orkanen kanske når New Orleans. I Ryssland är det kaos Putin och bilagan Medvedev har sänkt sin börs med tio-tals procent på några veckor men de förstår inte varför. Oljan kommer att sjunka under 100 dollar/fat denna vecka! Tror jag? Om bensinpriset skulle sjunka då måste staten höja skatten med den målsättning dom troligen har, att minska utsläppen? Inför en cykelbonus tänk själv när man ska förflytta sig i Norrbotten och skogslänen man skulle kunna bli rik på att förflytta sig mellan arbetsplatserna om de finns och om man hinner fram. Livet blir lugnare och skotern ska beskattas under månaderna september-april säg 2000 kronor i månaden eller mer. Sen gör vi detsamma med motorbåtar och andra konstiga fordon på sjön under sommarmånaderna då har vi snart nått mijömålen i vår lilla del av världen. Det blir bara bättre och bättre.


Gud välsigna Sverige, ja Norge också.


Av Roland - 6 september 2008 23:01

Idag har vår förening i Bogården samlats och firat 20 års (100år) jubileum av vårt fantastiska boende i en förening som med stolthet känner för det som åstadskommits genom våra fantastiska styrelser och medlemmar.

Tack för en trevlig eftermiddag


Familjen Berggren





Av Roland - 6 september 2008 14:55

Konstigt att ha upplevt en olycka i datorn som raderar ut åtta månader av år o8 det som sägs vara tur enligt kinesisk propaganda. Kan det bero på att jag kritiserat kineserna och deras politik för mänskliga rättigheter eller bristen på rättigheter över huvud taget? Jag börjar ett nytt liv idag och försöker hålla mig flytande igen, det har kommit 183 mm regn under augusti så det är enkelt. Presidentkampanjen fortsätter i USA och idag väljer man en ny president i Pakistan det är skrämmande men troligtvis blir han mördad som hans före detta fru blev? Det är antagligen kutym att bli mördad om man inte är högsta hönset inom militären i landet. Den förra presidenten Mussaraf överlevde ju fullt beskyddad. Korrupt och rik men mer vet inte jag om honom den nya i Bhuttoklanen. Det stora landet skulle behöva ett helgon med en västlig religion pansarbeklädd och inlåst då det finns för många extremister och mullor i landet GOOD BLESS PAKISTAN skulle Bush säga men jag tror inte ens han får gehör han har tillräckligt med sitt blessing hemma i USA.

Skön start på ny era.   

Av Roland - 1 september 2008 16:10


Moskvabörsen är den enda marknad som går upp när hotet från Gustav närmar sig New Orleans och stormakten USA? EU-s ministrar har ännu inte uttalat sig om krisen mellan Ryssland och USA /EU. I Abchasien och Ostossetien vet invånarna knappt om att det förekommer  diplomatiskt krig mellan olika världsdelar de är vana vid muller och stridsvagnar. När Gustav drar in med en hastighet av mer än 100 m/ph då stannar miljontals hjärtan i regionen, för en kort stund men hoppet finns kvar att när den här krisen är över då går Moskvabörsen ner. Vi har då fortfarande ett ordkrig med grannen i öster men hoppas att Medvedev och Putin tänker till och de kan förbli en tyst supermakt utan att använda stora artilleriet och hammaren/skäran. Solen skiner utanför mitt fönster och idag fick vi för första gången höra viktigt meddelande/signalen larmar vid fara. Det kändes på något sätt som att den passade in idag då många faror lurar runt hörnet.

Så länge solen skiner och förväntningar finns då kan vi hålla eventuella fiender på avstånd, förresten krävs det att man har vänner också. I EU finns 27 medlemsländer och en halv miljard människor det är inte så illa.

TACK 

Presentation

Omröstning

Sverige är fortfarande bästa landet i vår värld.
 ja
 nej
 annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards