Alla inlägg under oktober 2008

Av Roland - 22 oktober 2008 20:20


Visst känns det konstigt att inte mördare vet var dom gjort av sina offer. Det var samma med Anders Eklund dom måste överbevisas annars har hjärnan stannat upp hjärta saknar de. Nu är det snart dags för Leif Silbersky (?)att ta sig an mördaren från Mäntyvaara eller får han en advokat som motsvarar hans brott, ett skrivbiträde som kan verifiera handlingen för några hundra i timmen. Livstids fängelse och nyckeln på plats där det kan vara svårt  att hitta den precis som offret glöm!

Tack

Av Roland - 21 oktober 2008 20:32


Emil 4  vuxen men inte stor än, har varit med mig hela dagen. Inga diskussioner om lågkonjunktur eller bankkris däremot har vi lekt hemma och ute, varit på stan allt han vill! Jag har inte svårt att säga att han får bestämma. Det är Emils dag.

Inga stora händelser på hemmaplan i Gävle bara lugnt dagen efter omröstningen(fullmäktige) till ansökan om vår stad som kandidat till kulturhuvudstadsåret 2014!

Skönt med mellandagar då nästan inget händer utan att den kraftiga blåsten senaste dygnet märks då löven ligger täta och gula på gator och torg.

Tack


Av Roland - 20 oktober 2008 20:21


Stackars fullmäktige som snackat och snackat sen klockan 16.00 om något så oviktigt som Kulturhuvudstadsåret 2014. Björn W var där och i morgon får vi hoppas på kommentarer i GD. Det är ingen tävling sa Camilla Blank kommunalrådet men hon och flera andra tror på vinst då är det tävling?

Skönt att bo i Gävle en framtidsstad även när Umeå vunnit tävlingen om huvudstadsåret 2014 som inte är någon tävling!

Efter en tur i det skogliga Värmland och Brynäs förlust mot Färjestad är jag ändå glad att jag slipper glesbygdens bekymmer de är uttömmande men framtiden är grön och naturlig. Vore jag politiker skulle jag satsa på en polisstation och en skoaffär i Munkfors då skulle jag få ensam majoritet om jag är socialdemokrat.

Tack


Av Roland - 19 oktober 2008 21:51

Åker genom den lilla byn Mangstorp där bor 12 familjer vid huvudgatan,  6 holländska, 4 tyska och 2 svenska varav en är finlandsfödd. Snacka om integration några få uthålliga har lyckats fått ett antal invandrare att se fördelen med att bo i skogen vid den lilla sjön.

Passerar senare Munkfors 2 nya rondeller där en gång Fridolf Rhudin huserade, alla minns inte honom men hans hund bet husse i benen på helgerna då han inte hade stövlarna på sig.

När jag passerar Skylten Polis då ser jag att i deras fönster finns reklam och flaskor, det måste betyda att de slagit ihop systemet och polisatationen. De stänger när brottslingen dyker upp och stirrar kunderna i ögonen när de handlar. Rattfyllerister gör sig inte besvär. Tyvärr har Systembolaget för korta öppettider, det är fritt fram för bovarna mellan 18.00-10.00 Då är det dessutom mörkt hoppas att inte kommunens spariver gör att de släcker ljuset.

Tack

Av Roland - 16 oktober 2008 11:41

Ja inom kommun och stat är det inte mycket bevänt med givmildheten eller personalvårdande åtgärder den som protesterar mot dessa smulor måsta skaka om hjärnan! Tack Gävle Kommun det är ändå ett gott tecken. Varför skrev tidningarna om detta när de kommunala bolagen firar är det inte 200 kronor/person som gäller!

Tack

Av Roland - 15 oktober 2008 18:52


Gävle vill bli kulturhuvudstad 2014 men motståndet hårdnar. Jag vet inte hur många som är emot men det ser ut att vara merparten av skattebetalarna. Det spelar mindre roll när kulturen bestämt sig då finns ingen allemansrätt. Jag håller med Björn Widegren att det är bättre om Umeå får utmärkelsen, har vi 100-300 miljoner över i någon budget då finns det många andra hål att stoppa pengarna i. När det satsas på byggnader då finns i alla fall skeletten kvar men i det här fallet är det luftslott och vinden kommer att båsa bort satsningen om ansökan överhuvud taget läggs på lådan. Det är kommunstyrelsen som träffas i oktober och vem vet en tillnyktring kan ha skett! Jag tycker mycket om Gävle men i bland blir det för mycket när hysterin att visa sig på styva linan tar över förståndet. Joe Hill vänder sig i graven och Tomas di Leva får inte bli en kommunal, kulturell allemansrätt.

Tack

Av Roland - 14 oktober 2008 19:50


I dag ville Emil vara hemma då han tröttnat på sandlådor och gungställningar då han alla veckans dagar utom en går på dagis!

I vår stad har solen skinit och den höstfärgade omgivningen blir allt mörkgulare. En ny utmaning är på gång för Leif Silbersky då den senaste skytten som uppträder på våra gator tror sig behöva mästeradvokaten(dyrast) för att komma så lindrigt undan som möjligt. Anders Eklund sitter ju inne så nu är Silbersky ledig för att ta sig an viktiga förbrytare,(vad krävs)

nästan mördare i helgen sköt två men de klarade sig! Finns det gräddfil för gangsters och mördare när det gäller juridisk hjälp?

Tack


Av Roland - 13 oktober 2008 20:49


Visst känns det när bankrånarna dvs slipsnissarna, bankdirektörerna, placerarna lyckats förlorat så mycket pengar att de måste låna för att överleva. Utlåningsräntan/reporäntan  kommer att gå ner till 2 procent när arbetslösheten ligger på 7 %. Det är positivt men negativt.

Brynäs vinner över Frölunda och vädret fortsätter med sol i morgon.

I morgon går jag ut med Emil 4+ på stan och antagligen hamnar vi i någon sandlåda.  

Tack

Presentation

Omröstning

Sverige är fortfarande bästa landet i vår värld.
 ja
 nej
 annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards