Alla inlägg under oktober 2008

Av Roland - 12 oktober 2008 15:39


Promenerade längs Alderholmen det nya eleganta bostadsområdet som är ett givet mål för söndagsflanörerna. Konstaterade att Gävles öppning mot havet är som ett nålsöga. Bron som finns(inte skulle finnas) gör att man kan fortsätta promenaden genom Brynäs för att komma till söder då är bron bra. Kanske bättre än några få båtar i storlek som skulle kunna ta sig in till Islandsbron.

Gävle är en fantastisk stad med en å som ger ett intryck av att man befinner sig i Amsterdam med en lätt strömmande kanal!

I dag träffas EURO-länderna och räddar många från kön till psyket, det blir en bra inledning på veckan solen fortsätter skina i alla fall.

Tack

Av Roland - 11 oktober 2008 17:35


Enligt upplaga två Arbetarbladet lever mannen nersövd på intensivvårdsavdelningen det får jag väl säga är en positiv nyhet även om han först var mördad.

Brynäs vann det visste jag men det följer många matcher innan säsongen är slut. Det blir slutspel i alla fall och hoppas att kvällen blir lugn i Gävle.

George Bush och G7 har gått till sängs och mötet slutade i,varför träffades vi glöm det som hänt gå vidare! I USA är det val som gäller inte ekonomi God Bless Bush och ta hjälp av Mohammed och koranen. 

Den avlidne i Gävles fredagens mord är fortfarande vid liv sanning men

statistiken minskar med 100 % i Gävle om inget nytt mord inträffar!

Tack






Av Roland - 11 oktober 2008 11:58


Det var fredag i går och det betyder happenings på stan ja inte centrum men dock kända områden från tidningar och TV som man säger. I en av våra tidningar kunde jag läsa att det blivit lugnare på Nordost. Ett mord skedde dock igår så kampen mot kriminaliteten måste gå vidare! På Brynäs skjuter man två män samma kväll det var ett vanligt bråk vid en krog där det normalt inte behövs livvakter för att äta i lugn och ro!

Fantastiskt, flera veckor har det varit ekonomisk kris i världen och helt plötsligt får vi uppleva lite Chicagotakter i Gävle. Är det också en import från USA då är det risk för att brottskonjunkturen är på uppåtgående.

Det är ljusblå öar om jag tittar uppåt så jag tar en tur i Boulognern för att få se någon förvirrad lax på väg mot kraftstationens grindar. I eftermiddag vinner Brynäs över Södertälje det är ganska säkert?

Tack

Av Roland - 10 oktober 2008 19:16

Medvedev och Putin går på aktiekurs för att se vilka företag de vill ta över under nästa vecka. Spännande men de kommer inte att få tid att sitta i alla styrelser men de har säkert kompisar som blir uppdragstagare. Det är inte roligt men det är Pravda som gäller?

Framtiden finns i Kina det blir Yuan/Reminbin som blir världsvaluta inte dollarn den nedgraderas till Jocke von Ankas peng växlingsbar men se upp!

En förändring i världen den blir intressant men om den gynnar oss lilla Sverige(?) men det blir inte sämre med Kina som världsledande de ska ju stå för konsumtionen i framtiden.

Det sägs att centralbanken i USA ska ändra namn från FED till DED redan nästa vecka.

En vecka som fått vårt land i gungning men det blir sämre innan det blir bättre det tar tid att få ihop 20 000 miljarder som försvunnit i världsekonomin, det bilir få billiga julklappar i år.

Snacka om spänning när General Motors nästa vecka signalerar att de behöver pengar eller kapital för att undvikka konkurs? Blir det Ford senare i veckan då hoppas jag att det blir Kinesiska eller Indiska ägare till västkustens pärla som ägs av Ford!

Tack



Av Roland - 9 oktober 2008 08:28


I Gävle min stad finns det ingen kris nu går ansökan in för Kulturhuvudstadsåret 2014. En bibel på ca 300 sidor men skulle säkert kunna platsa in på 2 A4. Har funderat på om den här cirkusen är så stor som Öström och co. förespeglar oss det är säkert ett humörlyft i den annars så bekymrade världen. Med kommunen och skattebetalarna som bank är det lätt att ha roligt för en begränsad grupp människor?

Höjdpunkterna 2014 var i alla fall delvis som vanligt Tomas di Leva inget fel på Hillebor men han börjar bli sliten och Joe Hill är inte glömd men kultuell Allemansrätt verkar inte beröra ungdomen det som eventuellt händer är en show för de i övre medelåldern! Dragon gate, en kinesisk tonsättare och dirigent mr Li blir i alla fall glad och förmodligen Älvkarleby som nu Gävle tar över! Snacka om gränsövergripande det känns att det är "kommunal" Allemansrätt. James Cameron! kommer också kanske? Vad har Gävle när det gäller dokumentärfilm där ligger väl Hofors närmare med beskrivningarna genom Berndt-Olof Andersson ursäkta det är inte film men det är dokumentär beskrivning.

Tack


Av Roland - 8 oktober 2008 10:14

Når jag vaknar har England beslutat attvarje invånare ska låna ut 27000 kronor var till bankerna, ränta o% pengarna kanske de stackarna har lånat i banken till ränta 6 % det är en bra affär för banken det ger säkert bonus till slpsnissarna eller en fet årlig insättning till board of directors. Nu är konkurrensen total då de belånade skall tvångsutlåna till de överbelånade? Tänk om Tage Danielsson hade levat med sina sannolikhetsteorier! Det som sker är sannolikt men borde inte vara möjligt det är osannolikt.

Om alla köpt en Volvo i stället då hade var 10:de bil i England varit en PV.

Funderar på vad Robert "kompisen" Mugabe tänker han sitter säkert med Morgan Tsvangirai(vilken jävla stavning) i bushen med pilbågen och räknar på kulram hur många som måste dö för att han ska slippa ta till sina låga matematiska kunskaper igen? Det är ändå skönt med nya bekymmer de kommer alltid oavsett jag vill eller inte.

Idag tror jag vi får ett uttalande från vår regering då de än en gång deklarerar att de tror att det är ingen ko på isen i Sveriges banker men på Island är det en halka som måste bekämpas.

I Norges huvudstad sitter det oljemätare i korsningen vid Kaljohann som visar att trots lågt oljepris så stiger statens finanser varje sekund och norrmännen kan fortsätta ta det med ro eller morro.

Jag går ut i vår Stadpsark samtidigt som jag fått veta att cityfesten i Gävle inte blir av då polisen vill ha betalt! Är det konstigt att man vill ha betalt för utförda tjänster, ingen svart polis här inte.

Hörde rykten om att hon kommunalrådet lägger ner Kulturhuvudstadsåret då kanske Gävle också drabbas av lågkonjunkturen!

Busige Björn är ute och firar med jackorna i stan.

Tack


Av Roland - 7 oktober 2008 20:02


På Island har pengarna runnit ut då stor del av välfärden, lyxkonsumtionen uppnåtts genom lånade pengar. Ön flyter men är i gungning, politikerna bär flytväst snart kommer livbåten om inte de kan bli en del av Ryssland det är säkert bra för Moskva att få en egen bas i Atlanten och Grönlandshavet. Skoj eller? tänk vilka möjligheter som dyker upp då politik och ekonomi spårar ur. Lägg ut Island på blocket, isblocket en iskall ekonomi som är nära härdsmälta det är inte roligt men det är sant!

Norge ska köpa Volvo och Saab så de förblir nordiska, bilar med bensinkort från Statoil  och tanka fritt i fem år. Under de fem åren utvecklas en bil SOLVO som drivs med vatten eller gas och den norska staten flyttar gränsen och tar över landet Sverige i fullt förtroende, det blir en framgångssaga. Norge får hela västkustens Systembolag och Volvo/SAAB får Ola Norman som ägare i stället för Vilda Västerns Ford och GM i USA.

PG Gyllenhammar gillar projektet?

I morgon går börsen upp och ned sen får vi se om bankerna har några pengar annars ska EU:s premiärministrar/ledare samlas i Brysselbourg och enas om hur de nya ransoneringskorten ska se ut för att vi ska få förnedenheter i nästa vecka.

Idag har jag varit tillsammans med Emil 4 ca, han har inte alls talat om lågkonjunkturen och hans ekonomi är god han lånar av mig. Snacka om framtid utan barn som lever i nuet?

Tack




Av Roland - 6 oktober 2008 09:54

Beroende finns i alla former från du föds då är du beroende av mamma och mjölk, idag får du kanske mjölkersättning men fortfarande beroende av mamma och pappa som är beroende av lön! Beroendet fortsätter upp i skolåldern beroende av kamrater fortsätter! Hela livet består av beroende och slutar i tillväxt annars är du oberoende men då faller du utanför normen någon eller något slags beroende finns alltid. Tillväxt är oftast positiv speciellt när hjärnan och kroppen utvecklas. Nu är det återväxt eller realism som gäller ekonomin är beroende av staten. Nu måste staten ta över banksfären, om det vore vanliga dödliga företag så vore konkursen oundviklig. I den icke konkurrensutsatta sektorn banksvindelsfären är beroendet stort av att kunderna stannar kvar annars är det ska. Du får betala i båda fallen det är skattsedeln som blir lidande! De är beroende av dig som kund och skattebetalare. Snacka om oberoende banker de finns inte! Om vi fick fem år av lugn och nolltillväxt hur kommer det att se ut när vi vaknar den 6 oktober 2013!

Då kanske vi inte skulle ha några förväntningar under de åren utan beroende av ett lugn!

Förresten Anders Eklund mördaren annonserar ut bilen den röda saaben och tvätt och torktumlare då han räknar med att de blir osäljbara om han kommer ut hoppas han ger pengarna till fattiglappen försvararen Silbersky! Snacka om att vara frisk han måste vara idiot!

Klockan 11 faller domen det är bara att hoppas att gallret är på plats. Läs artikel i norska Verdens Gang

Tack

Presentation

Omröstning

Sverige är fortfarande bästa landet i vår värld.
 ja
 nej
 annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards