Alla inlägg under oktober 2008

Av Roland - 5 oktober 2008 16:28

Det känns skönt att vara Gävlebo en sån här helg. Tänk om jag hade bott i Georgien med Ryssland som granne, stridsvagnar i stället för privatbilar på vägarna! Obsevatörer tar över bevakningen att kriget sker enligt "regler" som FN deklarerat. Medvedev och Putin går sin egen väg när de känner för att rädda "de sina" oavsett antal dödsoffer? Den ryska ekonomin går spikrakt utför och det kan göra att hetsarna ägnar sig åt ruski rubli i stället för missiler.

I vår del av världen EU råder bankkris, inte så svår som i USA här räcker det med penicillin "over there" är det akuta operationer. Hoppas att blodbankerna räcker till då kan Wall Street ägna sig åt skapande av galna ekonomisjukor igen!

Det är skönt med våra små otäcka problem då slipper vi se Robert Mugabe och andra vansinniga ledare i TV de får inte plats. Mugabe tar bort nio nollor på sina sedlar och lever vidare i okunnighet. Det enda folket kan vänta på är att medellivslängden ska ta ut sin rätt och då kanske det blir bättre. 83 år mot 36 år som gäller för vanliga förtryckta zimbavianer. Snacka om att ha haft gräddfil gubben med guldbyxor och falskheten själv.

Tack


Av Roland - 4 oktober 2008 19:39

Lyssnade på Täppas på bibblan, vilken kille, blind men det kunde vara värre, han har ju ändå sett en gång varför tycka synd om honom, nästan hans egna ord! Gävla käringar som ställer sina resväskor i mittgången när han åker tåg trots att han snubblat en gång står den kvar.Det finns bagagehyllor men inte kan han få käringen att lyfta väskan? När Täppas sätter sig ner så tänker han det kunde vara värre, tänk om jag har varit gift med käringen! Man blir glad över vad Täppas säger men framför allt hur han säger det som rinner ur hans mun. En av Gävles söner som inte tycker synd om sig.

Ljungskile spelade mot GIF 1-1 rättvist. Brynäs vinner nu, snart, under kvällen över LHC. En bra dag skapligt väder få ekonomiska nyheter. Kanelbullens dag är en lugn typisk svensk vanlig lördag utan några stora bekymmer!

Hjärnan bakom Al Qaida död i Irak enligt Amerikanska uppgifter kan inte vara sant, det finns ingen hjärna vare sig bakom eller inuti Al Qaida, fel igen Bush!

Tack

Av Roland - 3 oktober 2008 17:43


I dag är det dags för Bushadministrationen att påverka representanthuset att rösta ja till en utgift på 4800 mijarder för amerikanska folket. Det är inte mycket per capita men krisen är inte över det är bara time-out några dagar helgen blir lugn kanske solen skiner över Amerika och regnet öser ner över oss, men vi och de våra banker sägs vara mindre klantiga än de stora bankrånarna i det vilda västern.

Det blir ja till paketet men ingen vet vad sluträkningen blir för USA och omvärlden. Tänk en period utan tillväxt det måste kännas som att vara isolerad i skogarna kring Alfta i Hälsingland. Nalle ska snart somna in bären och svamp finns fortfarande kvar men inte en politiker inom synhåll. Bankomaten i Edsbyn ligger nära till hands där väntar man på Bandysäsongen med portföljen utan värdepapper men kanske ett varmt innehåll. I Gävle vinner Brynäs över Linköpng och GIF slår Ljungskile med 2-0 i regnet men det spelar ingen roll det blir vinst. Ordförande i klubben Bo Bylund är arbetslös med mer än 100 tusen kronor i månaden då han fått sparken från Arbetsmarknadsstyrelsen som General Director. Framgångarna i Brynäs kan vi inte tacka honom för det är nog den nya tränaren som fått upp livsviljan i laget. Hoppas att B Bylund inte knäcker teamet med något konstigt anställningsavtal utan att han faller om Brynäs faller. Fallskärmen får inte utlösas det måste bli ett fritt fall vid Läkerol Arena.

Tack

Av Roland - 2 oktober 2008 12:08


I morgon faller domen då blir det fritt fram fram för slipsnissarna som vrålar ut sina obegripliga budskap på NYSE. Att det blir ja kan inte missförstås så uppåt blir det även i det stora landet USA. Mc Donalds, Burger King kommer att digna under långa bilköer där bensinslukande 4 wheel drive/city jeeps har företräde då de skyddas av imponerande stålkonstruktioner i fören för att skydda mot gångtrafikanter! Det blir en lugn helg hoppas det Bush behöver ledigt för att ladda om tills han blir USA:s största fastighetsägare då han med sina lån tar över fastighetsmarknaden? I Sverige är det inga problem säger Maud hon vet har tre jobb, tre löner och en vacker hatt! Hon är inne i männens värd och älskar det, se på henne när hon kan och vet allt!

Lågkonjunktur är det när media varje dag talar om hur dåligt det är och får människor att handla mindre, kanske förståndigare. Den sämsta sidan är när vi inte köper de lyxbilar som gör att jobben försvinner men på sikt så ger det en bättre miljö. Det blir en fin helg om du har rätt kläder, regnjacka och stövlar. Dessutom vinner både GIF och Brynäs det är helt säkert! Observera att världen blir inte annorlunda på måndag det är bara att pengar flyttats mellan olika konton i kassavalvet hos Jocke.

Tack

I dag har NYSE, NEW YORK STOCKEXCHANGE (TOM PENG PUNG/Börsen) visat att dom inte tror på sina politiker, tror inte politikerna kan rädda till  deras egna misstag! Men i morgon har dom ändrat sig då är det inte God Bless dom igen, de är religiösa men de byter Gud flera gånger om dagen nu är det Muhammed som gäller då Koranen bestämmer över hur ekonomin skall fördelas. Kanske han kan rädda dom vem vet? Mer åt (mullorna/mäklarna enkel övers.)eftersom NYSE på Wall Street är övervägande män då kommer det en ny lag i Amerika som kommer att följa Koranen. Mer pengar i arv åt nissarna som misslyckats, stening åt de damer som gått mot strömmen om de de inte har redan fått sparken.

God Bless USA


Av Roland - 1 oktober 2008 11:18

Idag avgörs framtiden åtminstone framtiden till och med nästkommande helg, hur räddningen av USA ska genomföras! Bush historia är inte skriven än men jag tror han har nöjt sig med Star Wars under sin skoltid och lite insats i för honom det goda kriget? J Mc Cain har åldern till sin nackdel när det gäller att bli USA:s president men amerikanska folket kan se det som en fördel då medellivslängden ärr 77.9 år för vita män. Jag tror han skulle kunna ta befälet över Wall Street men inbördeskrig är då nödvändigt och då kanske krig inte är en framkomlig väg. Det är lättare att slåss utanför sina egna gränser då mäskligt lidande inte behöver visas upp dagligen.

Att det kommer ett paket det gör det och resultatet blir att 4800 miljarder tas över av folket där de styrande går ur krisen med små skador. Vad som händer efter helgen det kan ingen svara på då ekonomi är obegripligt i en värld där marknadens krafter är nästan lika starka som kärnvapen och missiler.

Lukasjenka i Vitryssland fortsätter förtrycket med hjälp av Moskva och den enda "pravda" som finns, den ryska eller tidigare sovjetiska. Vitryssland är inte alls vitt det är svart, kolsvart, framtiden är mörk och en stor förändring måste till Lukasjenka måste väck från den politiska och den mänskliga arenan. Vem som får äran eller arbetet att rädda landet är väl de egna medborgarna men 45 miljoner vitryssar lyckas inte bli av med ledaren som väljer sig själv till överhuvud med en egen maffia i landet.

Finns det något land som har en bra ledare och hur lever man i det landet?

Tack

Presentation

Omröstning

Sverige är fortfarande bästa landet i vår värld.
 ja
 nej
 annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards