Alla inlägg under februari 2009

Av Roland - 11 februari 2009 10:00


Det var ingen stor historiker som myntade uttrycket det var Göran Persson som har lånat upp 10 miljoner för att få skit under naglarna. Nu klarar han säkert avbetalningarna då han är gift med före detta systembolagschefen Anitra Steen som uppbär en onormalt hög pension för ett bolag som ska motverka sveriges rikes invånare att dricka alkohol. Det borde betyda ju lägre omsättning ju högre lön men så är inte fallet.

Riksbanken sänker räntan till rekordnivå men det betyder inte att alla får låna du måste vara kreditvärdig när du är i behov av pengar det betyder att de som får låna inte behöver låna de lever av sina egna pengar?

Nej lågkonjunkturen är inte över det dröjer innan orderstocken hos Volvo Last och andra svenska företags är fyllda då protektionismen träder in men risken för att svensken köper Volvo och Saab personbilar som dessutom är utlandsägda och dyra är inte så stor!  Det är inte protektionism det beror på det är ekonomin!

I landet IRAN där skriker människorna ut sitt hat mot Amerika och Israel det känns inte främmande. Regimen, regering tillsammans med Mullorna och deras självupptagna hjärnor eller omänskliga inställning till frihet och yttrandefrihet är skrämmande men det är skönt att vi har många länders gränser mellan oss de får inte påverka vår frihet. Nu har Iran ett val där allt är tillrättalagt precis samma system som Sovjetunionen! Man hade några mindre röda valsedlar men ändå ingen förändring om du vågade rösta, då betyder det fängelse för en dröm!

TACK

Av Roland - 10 februari 2009 08:32



Rent vatten är det största hotet mot mänskligheten, i vissa delar av världen är det redan en realitet. Det svarta guldet oljan kommer inte att ligga på topplistorna över rikedom i framtiden.

TACK

Av Roland - 8 februari 2009 18:30


Ing-Britt och jag tog oss fram i snömodden till Laxön i Älvkarleby för att träffa Johan och se hans målningar som kommer att visas upp i New York i maj. Det blir alltid en ljus dag i Johans ateljé när blicken flyttas längs väggar och stafflier.Johans målningar gör att man flyttar in i bilden och får en känsla av att man är med på platsen där han lagt grunden till målningen.

På fiskecampen avslutade vi dagen med pepparrotskött och vacker utsikt över älvens förgreningar.

TACK

Av Roland - 7 februari 2009 19:51


Fara Diba gift med avlidne Shahen av Iran kommer på vita duken med regissören eller före detta ungdomsrevoltören Nahid Sarvestani som landsflyktig efter Khomeinis hot! Till lika Shahen men det blev aldrig bättre. Khomeini ledde Iran och landet under Koranen i Islams namn och möjligheten att leva ett eget liv var omöjligt, det blev alltså inte bättre än under tiden med Resa Pelavi, Shahen av Persien. Tyvärr är den nya regimen i Iran med Mahmoud Ahmadimejad som president ännu värre och regimens kritiker kommer aldrig att kunna återvända till landet Persien eller Iran. Filmen kommer att hatas av mullorna i landet det är bara att hoppas att den slår i resten av världen där man inte blir hängd för sin tro eller rätten till yttrandefrihet. Det finns länder i världen som får en egen plats i historieboken som bakåtsträvande mördare utan samvete.

TACK


Av Roland - 5 februari 2009 17:33


SD:s Åkesson höll tal i Gävle under torsdagen, åhörarna ca 10 var kanske hans framtidsgrupp! Poliserna var samlade när de mörkaste krafterna i samhället framför sina populistiska uttalanden till en liten skara människor som har svårt att värja sig för hotet från "invandrarna". Till och med duvorna var rädda då de flög upp och ner för att slippa se  ...ten under sig. Växlade några ord med Jan Gulliou som följer SD under deras turné. Vad han sa eller tycker det vill jag inte säga han gör bara ett journalistiskt jobb för Aftonbladet. Han är inte SD-anhängare om någon skulle komma på idén att tro det!

I dag kommer Centern och Maud med nya grepp, hon kommer att ha tre ben att stå på i framtiden, det bör man kanske ha när man har tre löner. Kraften får hon ta från kärnan det vill säga kärnkraften i framtiden då alliansen har nått en uppgörelse. Sviker hon sina väljare eller vänder de kappan efter vinden? Trovärdigheten är det si och så med men makten förtrollar människan eller gör den odödlig.

TACK







Av Roland - 4 februari 2009 19:23


Emil och jag har haft en fantastisk dag tillsammans på järnvägsmuseét och hemma. Behövs inte mycket mera än Emil för att få en dag med bara positiva upplevelser.

TACK

Av Roland - 3 februari 2009 18:48


Eftersom han bytt till ryskt namn hoppas jag på Sibirien där kan han ståta med sin T-shirt varför Sverige? Hoppas att temperaturen där motsvarar hans iskalla känslor.

SAS har inte mycket luft under vingarna kvar men det ska bli lättare att lyfta med 8500 personer mindre i bagaget eller på anställningslistan? SAS har tre rika stater och Wallenberg som ägare, de går inte av för hackor.

TACK

Av Roland - 2 februari 2009 20:38


En decimeter snö orsakar katastrof i det högutvecklade England det skapar katastrofstämmning, hörde en man som sa att han halkade på gatan det måste vara en fruktansvärd känsla! Det är svårt att inse nivån för vad ordet katastrof innebär. En man i Dubai har förlorat 5 miljoner på börsen han har bara motsvarande 250 000 kronor kvar enda utvägen är självmord om inte börsen haussar igen, säger han utan att tveka. I Gaza där fortsätter Hamas att skjuta raketer in över norra Israel det känns som när vi barn lekte indianer och vita i ungdomen med hemmagjorda träpilar och båge. Hamas måste vara en olycka för Palestina, kriget kommer att fortsätta i ytterligare femtio år så det är bara att blunda för faktum och blunda eller hålla för öronen tills staterna utplånat varandra? Så enkelt är det kanske inte men lösningen ser ut att vara omodern eller ålderdomlig?

Öga för öga det är det som gäller diplomati finns inte och varför ska dom inte få slåss när de så gärna vill! Ingen blir vinnare men vi kanske får lugn och ro i mellanöstern någon gång!

TACK

Presentation

Omröstning

Sverige är fortfarande bästa landet i vår värld.
 ja
 nej
 annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards